ΚΟΣΜΟΣ

«Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε»: Ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει μήνυμα στον θείο του (vid)

«Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε»: Ο ανιψιός του Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει μήνυμα στον θείο του (vid)

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να λυθεί το μυστήριο του θανάτου του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας νεαρός που υποστηρίζει ότι είναι ο ανιψιός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Ονομάζομαι Κιμ Χαν Σολ, από τη Βόρεια Κορέα, είμαι μέλος της οικογένειας των Κιμ. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αυτή τη στιγμή είμαι με τη μητέρα μου και την αδελφή μου. Είμαστε ευγνώμονες. Ελπίζουμε τα πράγματα να βελτιωθούν σύντομα», λέει ο νεαρός στο συγκεκριμένο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube από μια οργάνωση η οποία ισχυρίζεται ότι διέσωσε την οικογένεια μετά τον φόνο.

Ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ναμ, που επέκρινε το βορειοκορεάτικο καθεστώς και ζούσε αυτοεξόριστος, δηλητηριάστηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Κιμ Χαν-Σολ, 21 ετών, είναι γιος του Κιμ Γιον Ναμ από τη δεύτερη σύζυγό του και ζούσε μαζί με την οικογένειά του στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, προτού εξαφανιστεί μετά τη δολοφονία του πατέρα του. Είναι διπλωματούχος του Institut d’ etudes politiques του Παρισιού. Εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι γιος του πρωτότοκου γιου του εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ ενδέχεται να θεωρηθεί αντίπαλος του καθεστώτος της χώρας, την οποία κυβερνά ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

w

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube από την οργάνωση Cheollima Civil Defense (CCD), είναι όντως ο Κιμ Χαν Σολ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ