ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος δεν θυμάται αν έχει συναντηθεί με τον Ρώσο πρεσβευτή

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος δεν θυμάται αν έχει συναντηθεί με τον Ρώσο πρεσβευτή
REUTERS/Joshua Roberts

Ο Λευκός Οίκος επιχειρεί να σβήσει την «φωτιά» που άναψαν δημοσιεύματα περί επαφών του ίδιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, τονίζοντας πως ο πλανητάρχης δεν... θυμάται να έχει συναντήσει τον Σεργκέι Κίσλιακ και ενδέχεται οι δύο τους να έχουν ανταλλάξει μια σύντομη χειραψία.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Σεργκέι Κίσλιακ στις 27 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Mayflower της Ουάσινγκτον, όμως ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι δεν θυμάται ποιον μπορεί να χαιρέτησε ο εκατομμυριούχος ή ποιανού το χέρι ενδέχεται να έσφιξε στη διάρκεια αυτής της σύντομης εκδήλωσης.

Ο Τραμπ βρισκόταν στο ξενοδοχείο για να εκφωνήσει μια ομιλία σχετικά με το πρόγραμμά του αναφορικά με την εξωτερική πολιτική. «Το περιοδικό “The national interest” διοργάνωνε μια εκδήλωση με θέμα την εξωτερική πολιτική και πριν από αυτήν μια δεξίωση», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο Τραμπ έμεινε περίπου πέντε λεπτά στη δεξίωση προτού κατευθυνθεί απευθείας στο πόντιουμ», πρόσθεσε. «Δεν θυμόμαστε ποιον χαιρέτησε και δεν φέρουμε ευθύνη για τις προσκλήσεις ούτε ελέγχουμε προηγουμένως τους καλεσμένους», εξήγησε.

Οι πρεσβευτές στην Ουάσινγκτον επικοινωνούν τακτικά με τις προεκλογικές ομάδες των υποψηφίων προέδρων προκειμένου να μπορούν να ενημερώνουν καλύτερα τις χώρες τους.

Όμως έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας η Μόσχα κατηγορήθηκε από τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ότι προσπάθησε να προωθήσει τον Τραμπ, οι επαφές μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και του Κίσλιακ θεωρούνται ύποπτες και ελέγχονται.

Ήδη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 13 Φεβρουαρίου επειδή απέφυγε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Κίσλιακ. Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε και εκείνος με τον Ρώσο πρεσβευτή δύο φορές στη διάρκεια του 2016.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο «φως» οι μυστικές επαφές του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρεσβευτή της Ρωσίας

Λαβρόφ: Κυνήγι μαγισσών η υπόθεση Τζεφ Σέσιονς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ