ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκε στον κήπο του οστά πιλότου και συντρίμμια γερμανικού μαχητικού (Pic)

Βρήκε στον κήπο του οστά πιλότου και συντρίμμια γερμανικού μαχητικού (Pic)
Reuters

Όταν ο Δανός Klaus Kristiansen προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο του να κάνει μια εργασία για τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο στο μάθημα της ιστορίας, δεν περίμενε ότι το αγόρι θα ανακάλυπτε τα συντρίμμια αλλά και το οστά ενός πιλότου.

Ο νεαρός Daniel από την μικρή πόλη Birkelse έκανε αυτή την ανακάλυψη όταν ο πατέρας του, του είπε να «βγει και να βρει το αεροπλάνο που είχε συντριβεί στο χωράφι».

Ο Klaus δήλωσε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων DR P4 Nordjylland πως ο παππούς του, του είχε αναφέρει μία φορά πως ένα γερμανικό αεροπλάνο είχε συντριβεί στο αγρόκτημά τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δυο τους πήραν έναν ανιχνευτή μετάλλων και βγήκαν στα χωράφια με σκοπό να βρουν το αεροπλάνο. Ο πατέρας του βεβαίως πίστευε πως δε θα βρουν τίποτα καθώς υπολόγιζε ότι τα συντρίμμια θα είχαν απομακρυνθεί εδώ και καιρό. Ου μην αλλά -ο ανιχνευτής άρχισε να χτυπάει και λίγο αργότερα εντόπισαν τα συντρίμμια.

«Προσπαθήσαμε να σκάψουμε προσεκτικά. Βρίσκαμε όλο και περισσότερα τμήματα του αεροπλάνου» δήλωσε ο αγρότης στο DR.

Στη συνέχεια δανείστηκαν έναν εκσκαφέα από έναν γείτονα και στα έξι μέτρα κάτω από τη γη βγήκαν και τα υπολείμματα των οστών με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν τις αρχές. Αστυνομία, εμπειρογνώμονες ειδικοί σε βόμβες αλλά και εκπρόσωποι της γερμανικής πρεσβείας, έφτασαν στην περιοχή.

Το αεροσκάφος που ανακάλυψαν είναι ένα Messerschmidt Bf 109, ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την Luftwaffe κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 94972241 field

(Πηγή φωτογραφίας: SCANPIX DENMARK/HENNING BAGGER VIA REUTERS)

«Ευτυχώς ο γιος μου έχει κάτι να γράψει τώρα στην εργασία του. Σήμερα δεν πήγε στο σχολείο, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά τους ανθρώπους της αστυνομίας και τους ειδικούς στην εξουδετέρωση βομβών. Είναι αρκετά συναρπαστικό για όλους μας» είπε ο Klaus.

Το Messerschmitt Bf 109 υπήρξε ένα Γερμανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που σχεδιάστηκε από τον Willy Messerschmitt στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Ήταν ένα από τα πρώτα πραγματικά σύγχρονα αεροσκάφη της περιόδου εκείνης με ολομεταλλικό κέλυφος ατράκτου, κλειστό κουβούκλιο και ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης. Ήταν το βασικό καταδιωκτικό της Luftwaffe καθ’ όλη τη διάρκεια του Β΄ Π.Π., αν και από τα 1942 άρχισε να αντικαθίσταται εν μέρει από το Focke-Wulf Fw 190. Το Bf 109 σημείωσε περισσότερες καταρρίψεις από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος στην ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ