ΚΟΣΜΟΣ

Φράκτη στα σύνορα με την Ελλάδα ετοιμάζουν τα Σκόπια

Φράκτη στα σύνορα με την Ελλάδα ετοιμάζουν τα Σκόπια
Πρόσφυγες στην Ειδομένη Eurokinissi/Bασίλης Βερβερίδης

Φράκτη στα σύνορα με την Ελλάδα προειδοποιούν ότι θα κατασκευάσουν τα Σκόπια σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται.

 

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ το οποίο συνεδρίασε εχθές Σάββατο για να εξετάσει την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις προσφυγικές ροές.
Ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Οι περιορισμοί στις προσφυγικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα μπορούσε να φέρει την ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα της μακρύτερης διαμονής ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της, κάτι που θα ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην ΠΓΔΜ κυρίως από την ουδέτερη ζώνη στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής και σχεδόν όλοι κατευθύνονται αμέσως προς τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ