ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή από τον Ζιπέ: «Δεν εγκαταλείπει το πλοίο» και στηρίζει Φιγιόν

Ανατροπή από τον Ζιπέ: «Δεν εγκαταλείπει το πλοίο» και στηρίζει Φιγιόν
REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν για την γαλλική προεδρία, ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, παρότι πριν από μερικές ημέρες επιτέθηκε στον συντηρητικό υποψήφιο.

Ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές των κεντροδεξιών τον Νοέμβριο, θεωρείτο από πολλούς συντηρητικούς ως μια πιθανή εναλλακτική λύση από τότε που ο 63χρονος Φιγιόν ενεπλάκη σε σκάνδαλο. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ήρθαν στη δημοσιότητα είχε πει ότι ο Φιγιόν θυσίασε το ισχυρό προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών στις δημοσκοπήσεις και τον χαρακτήρισε «πεισματάρη».

Ωστόσο, έκανε την ανατροπή και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter είπε ότι θα είναι ένας από τους επίσημους χρηματοδότες του, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ακόμη και ως επιβάτης, δεν εγκαταλείπω το πλοίο στη διάρκεια της καταιγίδας».

Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 500 επίσημους χορηγούς για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαΐου. Ο Φιγιόν έχει ήδη περισσότερους από 1.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνταγματικού συμβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ