ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ:Δικαστής απέρριψε αίτημα προσωρινής αναστολής του διατάγματος του Τραμπ

ΗΠΑ:Δικαστής απέρριψε αίτημα προσωρινής αναστολής του διατάγματος του Τραμπ
REUTERS/ ASHLEE ESPINAL

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την Παρασκευή αίτημα για προσωρινή αναστολή ισχύος του αναθεωρημένου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι δικηγόροι από τις πολιτείες που προσέφυγαν ενάντια στο νέο μέτρο χρειάζεται να καταθέσουν περισσότερο εκτενή δικαστικά έγγραφα.

Οι πολιτείες της Ουάσιγκτον και της Μινεσότα ήταν οι πρώτες που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το αρχικό προεδρικό διάταγμα του Τραμπ που υπέγραψε την 27η Ιανουαρίου και το οποίο απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες, και των σύρων προσφύγων μόνιμα.

Το διάταγμα προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και ο Τραμπ κατηγορήθηκε για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ Τζέιμς Ρόμπαρτ εξέδωσε στις αρχές του περασμένου μήνα προσωρινή δικαστική εντολή που εμπόδιζε την εφαρμογή του μέτρου σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε την τροποποιημένη εκδοχή του διατάγματος και οι αντίπαλοι του μέτρου επιδιώκουν να εμποδίσουν την εφαρμογή και αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ