ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποίηση των Γερμανών από τη σύλληψη του 19χρονου που δολοφόνησε 9χρονο

Ικανοποίηση των Γερμανών από τη σύλληψη του 19χρονου που δολοφόνησε 9χρονο
REUTERS/ THILO SCHMUELGEN

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν χθες οι γερμανικές αστυνομικές αρχές έπειτα από την σύλληψη ενός 19χρονου που φέρεται να δολοφόνησε με μαχαίρι ένα 9χρονο αγόρι, γείτονά του και κόμπαζε για την πράξη του αυτή στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web), τον ανώνυμο διαδικτυακό ιστό, που συχνά χρησιμοποιείται για εγκληματικές ενέργειες.

Την Δευτέρα η γερμανική αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου, μετά την ανακάλυψη της σορού του αγοριού στο υπόγειο μιας οικείας στο Χερν, μιας βιομηχανικής πόλης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ο δράστης συνελήφθη την Πέμπτη.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ανακουφισμένοι είμαστε όλοι ότι στο Χερν, συνελήφθη την Πέμπτη βράδυ ο δράστης που πολλοί περιγράφουν ως ασυνήθιστο, επικίνδυνο και βάρβαρο», τόνισε ο Γκρέγκορ Λάνγκε, αστυνομικός διευθυντής της γειτονικής πόλης του Ντόρτμουντ.

Τον περασμένο χρόνο, ένας Γερμανός έφηβος σκότωσε εννέα ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι που είχε αγοράσει από το σκοτεινό διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ