Αιθιοπία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από τεράστια κατολίσθηση σε χωματερή
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίσθηκαν εξαιτίας μιας τεράστιας κατολίσθησης που σημειώθηκε σε χωματερή η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.
Η κατολίσθησηπαρέσυρε γύρω στις τριάντα αυτοσχέδιες κατοικίες ανθρώπων που ζουν μέσα στη χωματερή του Κος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκμαβίτ Μοζ, εκπρόσωπος του δήμου της Αντίς Αμπέμπα.
«Περιμένουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί», πρόσθεσε εξηγώντας πως η κατολίσθηση σημειώθηκε σε μια «σχετικά μεγάλη» ζώνη.
Η χωματερή του Κος υπάρχει εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια και είναι μία από τις κύριες χωματερές της περιφέρειας της Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσας με πληθυσμό 4 εκατομμυρίων κατοίκων η οποία σημειώνει καλπάζουσα δημογραφική ανάπτυξη.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν φτωχοί άνθρωποι που ψάχνουν αδιάκοπα τα βουνά των απορριμμάτων αναζητώντας αντικείμενα που μπορεί να έχουν αξία, σύμφωνα με τον Μοζ.
Ana Roš: Ίσως είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, παρά αρχικά να την κατακτήσεις
09:30
Το παρασκήνιο της συμφωνίας Τραμπ-Πούτιν για το ντίζελ: Η αντίδραση Ζελένσκι και το 8ωρο στο Μαϊάμι
09:24
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 στα Εξάρχεια λόγω εργασιών για το μετρό
09:12
Bookreads: Η «Υφάντρα» Μαρία Ξυλούρη και η μοίρα που φτιάχνουμε με τα ίδια μας τα χέρια
09:00