ΚΟΣΜΟΣ

Η ατζέντα της Τερέζα Μέι βρέθηκε... ξεχασμένη σε βαγόνι τρένου (pics)

Η ατζέντα της Τερέζα Μέι βρέθηκε... ξεχασμένη σε βαγόνι τρένου (pics)
REUTERS/Stefan Wermuth

Η ατζέντα της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προκάλεσε αρκετή αναστάτωση όταν βρέθηκε σε ένα βαγόνι τρένου στην πρώτη θέση, από έναν επιβάτη που ταξίδευε προς το Εδιμβούργο.

Άγνωστο ακόμα πώς κατέληξε εκεί, η ατζέντα που περιέχει σημαντικά στοιχεία καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της πρωθυπουργού για την 23η Ιανουαρίου, έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που αναζητεί τον υπαίτιο αυτής της τεράστιας «γκάφας» που θα μπορούσε να εκθέσει την Μέι αλλά και σημαντικές πληροφορίες της κυβέρνησης -αν είχε πέσει σε λάθος χέρια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Mirror που πρώτη δημοσίευσε το ρεπορτάζ, πρώην σωματοφύλακας της βασιλικής οικογένειας, ανέφερε ότι «στη σημερινή εποχή είναι ανεπίτρεπτο να εκτίθενται επίσημα έγγραφα. Η ασφάλεια της Τερέζα Μέι κινδυνεύει», επισημαίνοντας πως το συμβάν αυτό εγείρει ερωτήματα για «σοβαρές διαρροές» στην ασφάλεια της πρωθυπουργού.

PROD JS114233241

Όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει η Mirror, αυτό είναι το ημερήσιο πρόγραμμα της πρωθυπουργού που περιέχει συναντήσεις, γεύματα, ταξίδια, δημόσιες εμφανίσεις καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες με σημαντικά πρόσωπα, όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ.

PROD Maynotes1JPG

ΔΗΜΟΦΙΛΗ