ΚΟΣΜΟΣ

Πέταξε γάτα από τον 10ο όροφο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Πέταξε γάτα από τον 10ο όροφο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Brendan McDermid

Με έναν αδιανόητο τρόπο συμπεριφέρθηκε ένας 25χρονος σε μια γάτα, όταν την πέταξε από τον 10ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια την χτύπησε για να βεβαιωθεί ότι είχε πεθάνει. Καταδικάστηκε σε 4μιση μήνες φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, ο Φάτζαρ Ασράφ μπιν Φάτζαρ Άλι προσέλκυσε την καημένη τη γάτα προσφέροντάς της τροφή και την οδήγησε στην πολυκατοικία. Αρχικά έπαιξε για λίγο μαζί της, ωστόσο στη συνέχεια -για ανεξήγητο λόγο- την έπιασε και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την πέταξε από ένα παράθυρο του 10ου ορόφου. Στη διάρκεια της δίκης, ο άνδρας που εργάζεται σε εστιατόριο, δήλωσε ότι είχε αγανακτήσει επειδή οι γάτες δεν τον πλησίαζαν.

Δεν τελείωσε όμως εκεί την πράξη του. Αφού είδε ότι η γάτα είχε πέσει στο έδαφος, χωρίς να σκοτωθεί, ο άνδρας τη χτύπησε δύο φορές για να βεβαιωθεί ότι πέθανε.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο δικηγόρος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο πελάτης του «κατανόησε πλήρως τη φύση και τις συνέπειες της πράξης του» και ότι «ντρέπεται που προκάλεσε στενοχώρια στην οικογένειά του».

Το δικαστήριο έκρινε τον 25χρονο ένοχο για βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ένα ζώο, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να του επιβληθεί μια ποινή η οποία θα αποτρέψει ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ