ΚΟΣΜΟΣ

Από την Ινδία στη Σουηδία με ποδήλατο για να βρει την αγαπημένη του (pics+vid)

Από την Ινδία στη Σουηδία με ποδήλατο για να βρει την αγαπημένη του (pics+vid)
P.K. Mahanandia

Ήταν 22 Ιανουαρίου 1977 όταν ο 24χρονος Ρ.Κ. Mahanandia αποφάσισε να ταξιδέψει με ποδήλατο από το Δελχί στη πόλη Μπόρας της Σουηδίας με σκοπό να συναντήσει τον έρωτα της ζωής του.

 

Ο νεαρός Ινδός είχε συναντήσει τη Charlotte Von Schedvin το 1975, εντελώς τυχαία την ώρα που ζωγράφιζε ένα σκίτσο στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του Connaught Place στην πόλη του Δελχί.

Η νεαρή Σουηδή παρατήρησε τον σγουρομάλλη άνδρα ενώ περπατούσε στην πόλη. Αυτός κρατούσε μια πινακίδα στην οποία έγραφε: «‘Ένα πορτρέτο σε πέντε λεπτά για δέκα ρούπιες». Αποφάσισε να κάτσει και να της κάνει το πορτρέτο. Ήταν νευρικός, τα χέρια του έτρεμαν και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Αποφάσισε όμως να επιστρέψει την επόμενη ημέρα γιατί είχε εντυπωσιαστεί μαζί του.

Το αποτέλεσμα δεν την ικανοποίησε για μια ακόμα φορά. Τότε, ο νεαρός σκιτσογράφος της εκμυστηρεύτηκε ότι το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, καθώς τον τυραννούσε μια προφητεία που είχε κάνει η μητέρα του για τον ίδιο.

3

Όταν ήταν μικρός, ένιωθε συχνά αποκλεισμένος από την κοινωνία, καθώς ανήκε στην κατώτερη κοινωνική κάστα. Κάθε φορά που ήταν λυπημένος, η μητέρα του έλεγε ότι ο ίδιος θα παντρευόταν μια γυναίκα από πολύ μακριά, η οποία θα ήταν ταύρος στο ζώδιο, θα αγαπούσε την μουσική και θα είχε στην κατοχή της μια ζούγκλα. Έκπληκτος τότε έμαθε ότι η Charlotte ήταν ταύρος, έπαιζε πιάνο και είχε στην κατοχή της ένα δάσος.

Ο νεαρός Ινδός της πρότεινε να πιουν μαζί τσάι, περιμένοντας ωστόσο αυτή να απορρίψει την πρότασή του. Παρότι προερχόταν από γαλαζοαίματη οικογένεια εκείνη δέχτηκε.

1

Η Charlotte επέστρεψε στην πατρίδα της και επικοινωνούσε με τον Mahanandia με γράμματα που έγραφε ο ένας στον άλλο. Ο Mahanandia ήθελε να την δει ωστόσο δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να προσπαθήσει να βρει την αγαπημένη του.

Ο νεαρός καλλιτέχνης πούλησε ό,τι είχε στην κατοχή, του, αγόρασε ένα ποδήλατο και ταξίδεψε μέχρι την Ευρώπη. Το ταξίδι του ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου του 1977 και ο ίδιος διένυε καθημερινά σχεδόν 70 χιλιόμετρα.

Ο ίδιος έφτασε στην Ευρώπη στις 28 Μαΐου. Από την Κωνσταντινούπολη έφτασε στη Βιέννη και από εκεί πήρε το τραίνο για το Γκέτεμποργκ. Μετά από πολλές προσπάθειες, η οικογένεια της Charlotte αποδέχτηκε τον Mahanandia και οι δύο τους παντρεύτηκαν.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ