ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες από πτώση αερόστατων στην Καππαδοκία

Δεκάδες τραυματίες από πτώση αερόστατων στην Καππαδοκία
hurriyet

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η βόλτα με αερόστατο που έκαναν δεκάδες τουρίστες στην περιοχή της Καππαδοκίας, στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρία αερόστατα που είχαν απογειωθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης, κατέπεσαν, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα δεκάδες από τους επιβαίνοντες σε αυτά να έχουν τραυματιστεί.

Οι πληροφορίες από το σημείο του ατυχήματος αναφέρουν ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα ανώμαλης προσγείωσης, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν ξαφνικά, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στα τρία αερόστατα επέβαιναν 45 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες από την Κίνα και την Ευρώπη. Οι 32 εξ αυτών τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι εννέα έχουν υποστεί κατάγματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, με τους περισσότερους να παίρνουν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί ότι στην Καππαδοκία, είναι πολύ δημοφιλείς οι περιηγήσεις τουριστών με αερόστατα, γι΄ αυτό και στην περιοχή δραστηριοποιούνται δεκάδες εταιρείες στον συγκεκριμένο τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ