ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος από το βιντεοκλίπ του ράπερ Snoop Dogg

Σάλος από το βιντεοκλίπ του ράπερ Snoop Dogg
reuters

Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε σήμερα ο Snoop Dogg, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ραπ, με αφορμή ένα βιντεοκλίπ στο οποίο πυροβολεί, με ψεύτικο όπλο, τον "κλόουν" πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

"Σκεφτόμουν ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν ωραίους δίσκους, διασκεδάζουν, γιορτάζουν αλλά κανείς δεν ασχολείται πραγματικά με το αληθινό πρόβλημα, μ' αυτόν τον... παλιάτσο που παριστάνει τον πρόεδρο" είπε ο βετεράνος ράπερ στο περιοδικό Billboard.

Οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς που εμφανίζονται σε αυτό το βιντεοκλίπ, που κυκλοφόρησε την Δευτέρα και τιτλοφορείται Lavender, είναι βαμμένοι ή ντυμένοι σαν κλόουν.

Ένας από αυτούς μιμείται, χωρίς περιστροφές, τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς φορά μια ξανθή περούκα και μια χοντρή κόκκινη γραβάτα και εκφωνεί μια ομιλία πίσω από ένα βάθρο που θυμίζει εκείνο του Λευκού Οίκου. Ο Λευκός Οίκος (White House) έχει μετονομαστεί σε "Κλοουνίστικο Οίκο" (Clown House).

Ο "πρόεδρος Ντόναλντ Κλαμπ" σηκώνει ψηλά τα χέρια, σαν να τον συλλαμβάνει ο Snoop Dogg, ο οποίος τον πυροβολεί με ένα πιστόλι. Από την κάννη βγαίνει ένα σημαιάκι με τη λέξη "Μπανγκ", που θυμίζει κινούμενα σχέδια.

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ένα από τα ελάχιστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που δηλώνει λάτρης της χιπ-χοπ, επέκρινε το βιντεοκλίπ υπενθυμίζοντας ότι "στο παρελθόν έχουν δολοφονηθεί πρόεδροι σ' αυτή τη χώρα". "Αν το δει αυτό ο λάθος άνθρωπος και του έρθει η λάθος ιδέα, μπορεί να έχουμε πραγματικό πρόβλημα. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Snoop", είπε ο γερουσιαστής μιλώντας στον ιστότοπο TMZ.

Πολλά συντηρητικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν με σφοδρότητα το βιντεοκλίπ.

Το τραγούδι Lavender είναι διασκευή ενός κομματιού του καναδικού συγκροτήματος BadBadNotGood και αναφέρεται στην αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ