ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί ο Τσαβούσογλου να ακυρώσει τη συμφωνία στο προσφυγικό

Απειλεί ο Τσαβούσογλου να ακυρώσει τη συμφωνία στο προσφυγικό
REUTERS/Henry Romero

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΜεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας πως η κυβέρνησης του μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία που έχει συναφθεί με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα γεγονότα με την ακύρωση της επίσκεψής του στο Ρότερνταμ και είπε: «Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις».

Συνέχισε τονίζοντας πως «υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου... Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι (σ.σ. η κατάργηση των θεωρήσεων) θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Επισήμανε πως όλα είναι στο χέρι της Τουρκίας, δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να σταματήσει την εφαρμογή.

«Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ