ΚΟΣΜΟΣ

Στα «Τάρταρα» το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Στα «Τάρταρα» το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ καταποντίστηκε στις ολλανδικές εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς έχασεε όλη σχεδόν τη δύναμή του στο κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls το ποσοστό του Εργατικού κόμματος στο οποίο ανήκει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι στο ναδίρ του.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό κόμμα PvdA το 2012 διέθετε 38 έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ενώ τώρα φαίνεται να συγκεντρώνει οριακά μόλις 9 έδρες, δηλαδή 29 έδρες λιγότερες μέσα σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης.

exit poll copy

Αυτό σημαίνει πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πλέον φεύγει από υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αποχωρεί και από επικεφαλής του Eurogroup. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι του Eurogroup ανεξάρτητα από το εάν είναι ή όχι υπουργός Οικονομικών της χώρας του.

Και σε αυτό ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει σύμμαχο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε οπότε θεωρείται σίγουρο πως θα παραμείνει στη θέση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ