Κολυμπώντας με «φάλαινες δολοφόνους» στη Νορβηγία (vid)
Ο Ισπανός φωτογράφος David Gonzalez Buendia, τράβηξε μια σειρά από βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν «φάλαινες δολοφόνοι» στην Kvaløya, κοντά στο Tromsø της Νορβηγίας.
Οι συγκεκριμένες λήψεις έγιναν μεταξύ 17 και 24 Νοεμβρίου 2016, με τον Buendia να κάνει λόγο για μια μοναδική εμπειρία, περιγράφοντας πόσο υπέροχα πλάσματα είναι «ευγενικά και ταυτόχρονα τόσο δυνατά στις κινήσεις τους».
«Πρόσεξα πως οι όρκες γνωρίζουν την παρουσία μας, αλλά δεν φαίνεται να τους ενοχλεί καθόλου» λέει χαρακτηριστικά.
Οι όρκες είναι ιδιαίτερα κοινωνικές. Κάποιοι πληθυσμοί αποτελούνται από οικογένειες βασιζόμενες στη γραμμή αίματος της μητέρας, οι οποίες είναι οι σταθερότερες από τις αντίστοιχες κάθε άλλου ζωικού είδους.
Οι άγριες όρκες δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, αν και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις «φαλαινών δολοφόνων» σε αιχμαλωσία που τραυμάτισαν ή σκότωσαν τους εκπαιδευτές τους σε θαλάσσια πάρκα.
Στο πλάι τους είχε τον θαλάσσιο βιολόγο Andreas B. Heide.
Τι αλλάζει στα δικαιώματα συγγενών και συντρόφων με το νέο κληρονομικό δίκαιο
03:00
Αυτά είναι τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου
02:00
Οι αλλαγές στην προστασία πρώτης κατοικίας - Πότε τίθενται σε ισχύ
01:00
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Πότε και πώς θα ενημερωθούν οι επιτυχόντες
00:30