ΚΟΣΜΟΣ

Η σπάνια πάθηση μιας 23χρονης που την μετατρέπει σε «πέτρα» (Pics)

Η σπάνια πάθηση μιας 23χρονης που την μετατρέπει σε «πέτρα» (Pics)
Instagram

Ήταν μόλις πέντε ετών όταν η ζωή της Jasmin Floyd άλλαξε για πάντα. Η νεαρή αμερικανίδα από το Κοκέντικατ πάσχει από μια σπάνια μυϊκή διαταραχή η οποία έχει καταγραφεί μόνο σε 800 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το σύνδρομο Fibrodysplasia ossificans progressiva («προοδευτική οστεοποιός ινοδυσπλασία» ). Η σπάνια αυτή γενετική διαταραχή μετατρέπει τους μύες και τις αρθρώσεις της 23χρονης σταδιακά σε στερεά οστά, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν «δεύτερο σκελετό» άκαμπτου ιστού.

Η 23χρονη με την πάροδο του χρόνου άρχισε να χάνει την κινητικότητα σε διάφορα μέρη όπως στο λαιμό, στα ισχία και στα χέρια της. Η νεαρή μιλώντας για τον εαυτό της σε Βρετανικά μέσα, λέει ότι μετατρέπεται σε «πέτρα» και έχει περιοριστεί η ικανότητά της να μιλάει και να τρώει.

https://www.instagram.com/p/p

«Οι γιατροί το περιγράφουν σαν ένα οστό που σχηματίζεται πάνω στις αρθρώσεις, τις κλειδώνει και αλλοιώνει την κίνησή τους. Αυτή τη στιγμή μπορώ να ανοίγω μόνο λίγο το στόμα μου με δυσκολία» λέει η 23χρονη.

https://www.instagram.com/p/p

Η Jasmin προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ένα καλύτερο καροτσάκι το οποίο θα την βοηθήσει να ταξιδεύει πιο εύκολα με σκοπό να διευκολύνει την καθημερινότητά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ