ΚΟΣΜΟΣ

Η Άνγκελα Μέρκελ ως Αδόλφος Χίτλερ σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας (pic)

Η Άνγκελα Μέρκελ ως Αδόλφος Χίτλερ σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας (pic)

Τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ ως Αδόλφο Χίτλερ, την ώρα που η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Χίτλερ στο γυναικείο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Günes, που κυκλοφορεί με έναν αγκυλωτό σταυρό, τη φράση #FrauHitler αλλά και τη σημείωση «η άσχημη Θεία» δίπλα από την φωτογραφία της καγκελαρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωτοσέλιδο αναφέρεται στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία για «ναζιστικές πρακτικές» μετά την απαγόρευση από τις δύο χώρες συγκεντρώσεων στο έδαφός τους υπέρ του δημοψηφίσματος για την διεύρυνση των εξουσιών του.

«Αγκαλιάζοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις (...) η Γερμανία βάζει όλη την Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας» γράφει η Günes στον υπότιτλό της. Η εφημερίδα απηχεί έτσι τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης που κατηγόρησε το Βερολίνο ότι προστατεύει τους κούρδους αυτονομιστές και τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.

merkel

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε συστήσει στην Τουρκία να «κρατήσει την ψυχραιμία της». Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι πάντα παράλογες και άτοπες επειδή ισοδυναμούν με υποβάθμιση των εγκλημάτων του εθνικοσοσιαλισμού κατά της ανθρωπότητας».

Μια δεύτερη φωτογραφία κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα της Günes και αναπαριστά την καγκελάριο να απευθύνει τον χαιρετισμό των ναζί, υπό τον τίτλο: «Δεν υπάρχει διαφορά με τον Χίτλερ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ