ΚΟΣΜΟΣ

Πλαστό το διαβατήριο που πέρασε από την Ελλάδα, λένει γαλλικές αρχές

Πλαστό το διαβατήριο που πέρασε από την Ελλάδα, λένει γαλλικές αρχές
Συνεχίζονται οι έρευνες των γαλλικών αρχών Getty Images/Chip Somodevilla

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες των γαλλικών αρχών σχετικά με τον εντοπισμό και την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών των πολλαπλών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά στην εφημερίδα Le Monde το διαβατήριο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης και επιβεβαιώθηκε ότι πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, είναι πλαστό.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής τέσσερεις νεκρούς δράστες, γαλλικής υπηκοότητας ενώ ένας ακόμα καταζητείται.

Ο τέταρτος ταυτοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ονομάζεται Σάμι και η οικογένειά του ζει στο υποβαθμισμένο προάστειο Πομπινύ στο βόρειο Παρίσι.

Ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως το Παρίσι είχε ενημέρωση για επικείμενες επιθέσεις σε Γαλλία και Ευρώπη, λέει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, η γαλλική αστυνομία έκανε πέντε συλλήψεις στη Λυών, σε σπίτι όπου εντοπίστηκαν ύποπτοι. Στις έρευνες βρέθηκαν όπλα, μεταξύ των οποίων και μια ρουκέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ