ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεψαν λάπτοπ με σχέδια της ασφάλειας του Τραμπ

Έκλεψαν λάπτοπ με σχέδια της ασφάλειας του Τραμπ
REUTERS/ JOSHUA ROBERTS

Τον προσωπικό υπολογιστή ενός πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (US Secret Service), ο οποίος περιείχε λεπτομερή σχέδια του ουρανοξύστη του Ντόναλντ Τραμπ και άλλες σημαντικές πληροφορίες, έκλεψαν άγνωστοι.

Ο υπολογιστής εκλάπη το πρωί της Πέμπτης, από το αυτοκίνητο του πράκτορα, ο οποίος το είχε σταθμεύσει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την New York Daily News. Εκτός από το λάπτοπ, οι άγνωστοι έκλεψαν και άλλα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ένας σάκος με το έμβλημα των μυστικών υπηρεσιών – τα οποία βρέθηκαν λίγο αργότερα στα γύρω στενά.

Στο υπολογιστή, εκτός των άλλων, περιέχονταν και πληθώρα στοιχείων, για την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.

«Υπάρχουν πληροφορίες εκεί μέσα που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες. Αναζητούν το λάπτοπ σαν τρελοί», αναφέρει αστυνομική πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η ίδια η υπηρεσία, ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, υπογράμμισε πως οι υπολογιστές αυτοί διαθέτουν αρκετά επίπεδα ασφαλείας για πρόσβαση στα δεδομένα (με αλυσιδωτά αιτήματα των κωδικών).

Επιπλέον, εξήγησε πως ούτως ή άλλως, δεν επιτρέπεται η αποθήκευση απόρρητων πληροφοριών σε αυτές τις φορητές συσκευές.

«Ο πράκτορας, διαβεβαίωσε τους ερευνητές πως στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή δεν ήταν αποθηκευμένες άλλες πληροφορίες για ξένους ηγέτες ή τον Λευκό Οίκο, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια», γράφει η Daily News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ