ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία 2017: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι

Εκλογές Γαλλία 2017: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι
REUTERS/Staff

Επικυρώθηκαν από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας οι υποψηφιότητες των έντεκα προσώπων που θα λάβουν μέρος στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Οι υποψήφιοι, που ανακηρύχθηκαν από τον πρόεδρο του συμβουλίου Λοράν Φαμπιούς, περιλαμβάνουν την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι:

Μπενουά Αμόν, Ναταλί Αρτό, Φρανσουά Ασελινό, Ζακ Σεμινάντ, Νικολά Ντουπόν-Ενιάν, Ζαν Λασάλ, Ζαν-Λικ Μελανσόν, Φιλίπ Πουτού.

Σημειώνεται πως οι δύο υποψήφιοι που θα έρθουν πρώτοι στον πρώτο γύρο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις βγάζουν και με αρκετή διαφορά των κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Μπενουά Αμόν συνεχίζει να χάνει έδαφος.

Βάσει της δημοσκόπησης της BVA για το Orange,ο Αμόν απώλεσε μία εκατοστιαία μονάδα μέσα σε μία εβδομάδα, υποχωρώντας στο 12,5% και θα καταλάμβανε αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πίσω από την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (26%), τον Μακρόν (25%) και τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης Φρανσουά Φιγιόν (19,5%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ