ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μεγαλειώδης πορεία υπέρ του Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλία: Μεγαλειώδης πορεία υπέρ του Ζαν Λικ Μελανσόν
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Μεγάλη πορεία στο Παρίσι υπέρ του υποψηφίου για τις γαλλικές εκλογές Ζαν-Λικ Μελανσόν θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Η πορεία θα είναι μεγαλειώδης καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 80.000 άτομα.

Η πορεία θα γίνει στο όνομα της «Ανυπότακτης Γαλλίας», όπως είναι το σλόγκαν του κινήματος του Μελανσόν. Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη υποστηρικτές του και από τις γειτονικές χώρες.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Βαστίλλης, θα οδηγηθεί προς την πλατεία της Δημοκρατίας, «Republique» και λογίζεται ως «επίδειξη δύναμης» από τον υποψήφιο.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν θα μιλήσει στο πλήθος με τη γνωστή ρητορική του, με στόχο να αποδείξει ότι η «Ανυπότακτη Γαλλία ζει και αναπνέει», διαψεύδοντας τις σφυγμομετρήσεις που τον έχουν καθηλώσει στο 12%.

Θα προσπαθήσει επίσης να πείσει για την ανάγκη να περάσει πλέον η Γαλλία από την 5η στην 6η Δημοκρατία με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Θα είναι ο μόνος που θα μιλήσει ζωντανά, καθώς ο Πιερ Λοράν, επικεφαλής του Κομουνιστικού Κόμματος που υποστηρίζει τον Μελανσόν, θα μιλήσει μέσω βίντεο.

Το Σάββατο δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των υποψηφίων που πήραν το «πράσινο φως» από το Συνταγματικό Συμβούλιο. Στο σύνολο είναι ένδεκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ