ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλά για «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της Β. Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλά για «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της Β. Κορέας
KCNA/via Reuters

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις δοκιμές σε πυραυλικά συστήματα καθώς διεξήγαγε ακόμη μια επιτυχή δοκιμή ενός νέου κινητήρα πυραύλων υψηλής απόδοσης με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και να μιλά για «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της χώρας του.

Ο κινητήρας αυτός, θα επιτρέψει στη χώρα να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα με πυραύλους «παγκόσμιας» κλάσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για έναν νέο τύπο κινητήρα για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Ως αντίπαλοι στις ενέργειες του Κιμ εμφανίζονται οι δύο μεγάλες δυνάμεις: ΗΠΑ και Κίνα δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν ώστε η Βόρεια Κορέα να ακολουθήσει «διαφορετική πορεία» και να εγκαταλείψει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, μετά τη συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

Συνολικά η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε πέντε πυρηνικές δοκιμές και επανειλημμένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων. Ειδικοί και αξιωματούχοι πιστεύουν πως αναπτύσσει πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ΗΠΑ, με τον Κιμ να έχει δηλώσει πως σύντομα θα γίνει δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. Όπως αναφέρει το πρακτορείο:

Ο Κιμ σημείωσε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμής σηματοδοτεί ένα σπουδαίο γεγονός ιστορικής σημασίας, καθώς αναγγέλλει τη νέα γέννηση της πυραυλικής βιομηχανίας που είναι βασισμένη στην τσουτσέ» (σ.σ. «αυτάρκεια», επωδός του βορειοκορεάτικου δόγματος).

«Ο κόσμος σύντομα θα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη σημασία έχει η σπουδαία νίκη που πετύχαμε σήμερα», σημείωσε ο ίδιος ο Κιμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ