Η Γερμανία ανησυχεί για κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών
Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα και για το λόγο αυτό έχουν αυξήσει το επίπεδο της ετοιμότητας και την επαγρύπνηση τους. Την ίδια ώρα, σημειώνονται καθημερινά επιθέσεις κατά των κυβερνητικών ιστότοπων, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag.
Όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI): «Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση».
Η BSI συνεργάζεται στενά με αξιωματούχους αρμόδιους για τη διοργάνωση των εκλογών, πολιτικά κόμματα και τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας και μελετά μεθόδους άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και αντίδρασης σε τέτοιες επιθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πρόσθεσε ο ίδιος.
Δεν έχουν δοθεί περεταίρω λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα, πόσα είναι τα επίπεδα συναγερμού και τι σημαίνουν. Η γερμανική εφημερίδα πάντως αναφέρει ότι το επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε να αυξηθεί μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV), προειδοποίησε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι τα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή τους από την ψηφιακή τεχνολογία.
Το Πανεπιστήμιο που θα χρειαστεί η επόμενη γενιά ίσως να μην μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα!
12:00
Εικόνες καταστροφής στο Πόρτο Γερμενό από τη φωτιά: Καμένα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα στάχτη
11:48
Πειραιώς: Νέες χρηματοδοτήσεις για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μέσω συμφωνίας με την EBRD
11:47
Όμιλος ΑΒΑΞ: Υπογραφή σύμβασης για νέο φωτοβολταϊκό σταθμό 275.5MW στη Ρουμανία
11:46