ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Συνελήφθη 29χρονος που φώναζε ότι έχει βόμβα

Λευκός Οίκος: Συνελήφθη 29χρονος που φώναζε ότι έχει βόμβα

Για ψευδή απειλή και κλοπή αυτοκινήτου κατηγορείται ο 29χρονος που συνελήφθη κοντά στον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο Σον Πάτρικ Κιούγκαν από τη Ρόανοκ της πολιτείας Βιρτζίνια σταμάτησε μπροστά σε φυλάκιο ελέγχου στην περιοχή του Λευκού Οίκου με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Chevrolet Impala. Αμέσως μετά είπε στη Secret Service ότι «υπάρχει βόμβα στο πορτμπαγκάζ». Η αστυνομία τον συνέλαβε ενώ εκείνος προειδοποιούσε ότι «είναι ένα δοκιμαστικό».

Στον νεαρό άνδρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες ψευδών απειλών περί βόμβας και παράνομης χρήσης οχήματος.

Ήταν το δεύτερο επεισόδιο στην προεδρική κατοικία το Σάββατο, αφότου ένας άνδρας υπερπήδησε μια σχάρα στάθμευσης ποδηλάτων σε μια αποκλεισμένη ζώνη μπροστά από τον Λευκό Οίκο στις 12:40 μμ.

Σε άλλη αναφορά, η αστυνομία της Ουάσιγκτον είπε ότι ο 58χρονος Γουίλιαμ Μπράϊαντ Ρόλινσον της Σίλβερ Σπρινγ, Μέριλαντ, συνελήφθη για παράνομη είσοδο. Η Secret Service είπε ότι ο Ρόλινσον «στεκόταν πίσω από το φράγμα ασφάλειας σε μια απαγορευμένη περιοχή, φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα», είπε στην αναφορά.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στην Φλόριντα όταν συνέβησαν και τα δύο επεισόδια ενώ δεν είχε διευκρινιστεί εάν κάποιος από τους δύο υπόπτους έχει αφεθεί ελεύθερος.

Μέσα σε χρονικό διάστημα - λίγο παραπάνω από εβδομάδα - υπήρξαν συνολικά τρία επεισόδια που αφορούν την ασφάλεια γύρω από τον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ