ΚΟΣΜΟΣ

Ο δράστης του Ορλί ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ την ώρα της επίθεσης

Ο δράστης του Ορλί ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ την ώρα της επίθεσης
Twitter/@Sky News

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο 39χρονος που επιτέθηκε το Σάββατο σε στρατιωτική περίπολο, στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών την ώρα της επίθεσης.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή μετά τη νεκροψία της σορού του δράστη «έδειξαν ένα ποσοστό αλκοόλ 0,93 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος και την παρουσία κάνναβης και κοκαΐνης», σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο.

Ο 39χρονος Γάλλος, τυνησιακής καταγωγής, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη διάρκεια της φυλάκισής του, έγινε επίσης γνωστό. Όταν έκανε την επίθεση είπε τα χαρακτηριστικά λόγια: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ωστόσο ο πατέρας του δράστη αρνείται ότι ο γιος του είχε δεσμούς με την τρομοκρατία. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1:

Ο γιος μου δεν ήταν ποτέ τρομοκράτης. Ποτέ δεν έκανε προσευχή και έπινε αλκοόλ. Και υπό την επίδραση του αλκοόλ και της κάνναβης, να πού φθάνει κανείς.

Σημειώνεται πως πριν από την επίθεση ο Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ είχε ρίξει στο έδαφος ένα σακίδιο που περιείχε ένα μπιτόνι βενζίνη. Πάνω του βρέθηκαν 750 ευρώ, ένα Κοράνι, ένα πακέτο τσιγάρα και ένας αναπτήρας και στο σπίτι του, εντοπίστηκαν μερικά γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και μία ματσέτα.

Μέχρι στιγμής οι γαλλικές αρχές δεν έχουν εξακριβώσει αν ο 39χρονος είχε συνεργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ