ΚΟΣΜΟΣ

Το παράπονο του Ερντογάν για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Τουρκία

Το παράπονο του Ερντογάν για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Τουρκία
REUTERS/Murad Sezer

Μεγάλη πίκρα νοιώθει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα, κάνοντας λόγο για «κόλπα που στήνονται» κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στη Διεθνή Σύνοδο Ποδοσφαίρου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν δήλωσε:

Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε του Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας, αλλά ξέρετε τι παιχνίδια παίζονται. Τα έχω βιώσει προσωπικά και ο ίδιος.

«Δεν μας έδωσαν την διοργάνωση των Ολυμπιακών ακόμα και όταν είχαμε το δικαίωμα, δίνοντάς τη για δεύτερη φορά στους προηγούμενους διοργανωτές», είπε ο τούρκος πρόεδρος σημειώνοντας πως «αν και αξίζαμε να αναλάβουμε την διοργάνωση, δεν μας την έδωσαν».

Σημειώνεται πως το Τόκιο κέρδισε την Κωνσταντινούπολη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 σε έναν δεύτερο γύρο ψήφων, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Εκτός αυτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει όλες τις εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός. «Έχουμε φιλοξενήσει 659 διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις από το 2003 και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί» είπε προσθέτωντας πως «έχουμε δημιουργήσει 1.924 νέους αθλητικούς χώρους τα τελευταία 14 χρόνια». Παράλληλα, επεσήμανε πως στη χώρα έχουν χτιστεί 321 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όπως σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο, τον ερχόμενο Μάιο, στην Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενηθεί το Final Four της Euroleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ