ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις ηλεκτρονικές συσκευές στα αεροπλάνα από πτήσεις 8 χωρών

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις ηλεκτρονικές συσκευές στα αεροπλάνα από πτήσεις 8 χωρών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Remo Casilli

Οι αεροπορικές γραμμές από οκτώ χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής θα επιβάλλουν νέους περιορισμούς όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπεται να έχουν μαζί τους όσοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέο κανονισμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι πλέον οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ θα πρέπει να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές που είναι μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στις βαλίτσες τους ώστε να περνούν από τον έλεγχο.

Capture copy

Πηγή: CNNi

Οι περιορισμοί ισχύουν και για τους Αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα, σύμφωνα με το CNNi.

Οι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν πάντως ότι ο νέος αυτός κανονισμός δεν συνδέεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Από την απαγόρευση δεν επηρεάζονται επίσης οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, διότι καμία εξ αυτών δεν πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τα εν λόγω αεροδρόμια προς τις ΗΠΑ, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Όπως μετέδωσε το CNNi, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, ότι η απαγόρευση σχετίζεται με την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ότι κάποιες από τις πληροφορίες συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ