ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Γαλλία με υπουργό που προσέλαβε... τις ανήλικες κόρες του

Σάλος στην Γαλλία με υπουργό που προσέλαβε... τις ανήλικες κόρες του
REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για την πρόσληψη από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μπρινό Λε Ρού των δύο ανήλικων κορών του σε κοινοβουλευτικές θέσεις.

Την έρευνα ανέλαβε το Κεντρικό Γραφείο για τη Μάχη κατά της Διαφθοράς και των Οικονομικών και Φορολογικών Αδικημάτων, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές και λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο με τις θέσεις εικονικής απασχόλησης που φέρεται να εξασφάλισε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν σε μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TMC, ο 51χρονος υπουργός προσέλαβε τις κόρες του, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ εκείνες ήταν μαθήτριες και κατόπιν φοιτήτριες, το διάστημα μεταξύ 2009 και 2016, έναντι ενός συνολικού ποσού ύψους 55.000 ευρώ. Όταν υπέγραψαν τις πρώτες τους συμβάσεις ήταν μόλις 15- 16 ετών.

«Όταν είμαστε προσηλωμένοι στην αρχή του Κράτους, είμαστε άψογοι ενώπιον των θεσμών και των κανόνων που τους διέπουν» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, που αναμένεται να κάνει δεκτό αργότερα τον Λε Ρου, στενό συνεργάτη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ