ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τις ΗΠΑ και το Λονδίνο απαγορεύει τις ηλεκτρονικές συσκευές στα αεροπλάνα

Μετά τις ΗΠΑ και το Λονδίνο απαγορεύει τις ηλεκτρονικές συσκευές στα αεροπλάνα
REUTERS/ Murad Sezer

Μετά την Ουάσιγκτον και τo Λονδίνο αποφάσισε με τη σειρά του να επιβάλλει περιορισμούς στη μεταφορά από τους επιβάτες ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα, στις απευθείας πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία με στόχο την ασφάλεια των επιβατών.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αφορά τις πτήσεις 14 αεροπορικών εταιρειών και ακολουθεί εκείνη των ΗΠΑ που επέβαλαν παρόμοιους περιορισμούς στους επιβάτες αεροσκαφών που προέρχονται από 10 αεροδρόμια χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, επικαλούμενες απειλές για την ασφάλεια που δεν διευκρίνισαν.

«Οι απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία από αυτούς τους προορισμούς υπόκεινται σε αυτά τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα και αναλογικά προκειμένου να επιτρέψουμε στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους στην καμπίνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ μήκους άνω των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 εκατοστών και πάχους άνω των 1,5 εκατοστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ