ΚΟΣΜΟΣ

Nέα ευρήματα για την παρακολούθηση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Nέα ευρήματα για την παρακολούθηση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ
REUTERS

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός, Ντέβιν Νούνιες, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συγκέντρωσαν στοιχεία για φαινομενικά τυχαίες επικοινωνίες της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από τις εκλογές, γεγονός που είπε ότι του προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την παρακολούθηση του νέου προέδρου.

Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε μέσω του Twitter τον προκάτοχο του Μπαράκ Ομπάμα ότι διέταξε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών γραμμών του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο Νούνιες τόνισε πως οι πληροφορίες που έχει δει συγκεντρώθηκαν νόμιμα έπειτα από την εκστρατεία, αλλά τα ονόματα των αξιωματούχων της ομάδας του Τραμπ που εμπλέκονται αποκαλύφτηκαν και οι επικοινωνίες διαδόθηκαν ευρέως εντός των υπηρεσιών κατασκοπείας.

Ο Νούνιες, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν για τα ευρήματα, δήλωσε πως σχεδιάζει να παρουσιάσει τα στοιχεία στον Λευκό Οίκο και σημείωσε πως είναι «ιδιαίτερα ανήσυχος» σχετικά με το κατά πόσον οι υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν τον Τραμπ μετά τις εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ