ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Λονδίνο: Έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι στο Μπέρμπιγχαμ

Επίθεση στο Λονδίνο: Έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι στο Μπέρμπιγχαμ
REUTERS/Hannah McKay

Μετά την επίθεση που σημειώθηκε στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και το Βρετανικό κοινοβούλιο, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 40 τραυματίστηκαν, οι βρετανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε μια κατοικία στο Μπέρμιγχαμ, αποκλείοντας την περιοχή για περίπου δύο ώρες, ενώ προχώρησαν και σε αρκετές συλλήψεις, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το FoxNews. 

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην περιοχή Μπέαργουντ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται για μέρος όπου διέμενε ή είχε νοικιάσει ο δράστης της επίθεσης.

Ωστόσο το BBC Newsnight, το οποίο επικαλείται η Daily Mail αναφέρει πως οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε νοικιάσει από την περιοχή το όχημα με το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα Ουέστμινστερ.

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι αρχές της χώρας δεν έχουν δόσει περισσότερες λεπτομέριες για την ώρα, ούτε έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση.

Σημειώνεται πως το Μπέρμιγχαμ είναι ένα προπύργιο των βρετανών ισλαμιστών και ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ