ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ο ήρωας αστυνομικός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη (pics)

Λονδίνο: Ο ήρωας αστυνομικός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη (pics)
CNNi

Ήταν μία κανονική ημέρα στην υπηρεσία για τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ, μέλος της φρουράς του βρετανικού Κοινοβουλίου. Περίμενε να τελειώσει η βάρδιά του και να επιστρέψει στο σπίτι του, όπως έκανε καθημερινά. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον. 

Ξαφνικά σήμανε συναγερμός για έναν ένοπλο άνδρα στη γέφυρα του Γουέστμινστερ ο οποίος κατευθυνόταν στο κοινοβούλιο. Ο 48χρονος αστυνομικός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Προσπάθησε να τον σταματήσει και ο δράστης τον μαχαίρωσε.

Οι εικόνες που ακολούθησαν κόβουν την ανάσα: ο συντηρητικός βουλευτής Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος έχασε τον αδελφό του σε επίθεση στο Μπαλί της Ινδονησίας το 2002 προσπαθεί να κάνει καρδιακές μαλάξεις στον αστυνομικό.

Μάταια όμως, καθώς έχει τραυματιστεί θανάσιμα.

Ποιος ήταν ο ήρωας – αστυνομικός

Τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλούν τον Κιθ Πάλμερ «ήρωα» καθώς δεν δίστασε να αντιμετωπίσει μόνος του τον δράστη της αιματηρής επίθεσης. Ο αστυνομικός ήταν μέλος της φρουράς του Κοινοβουλίου και υπηρετούσε στο σώμα τα τελευταία 15 χρόνια. Στο σπίτι του τον περίμενε η σύζυγός του και τα παιδιά του.

«Ήταν ένας άνθρωπος που έφυγε για τη δουλειά του περιμένοντας να γυρίσει στο σπίτι του στο τέλος της βάρδιάς του» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Ο Κιθ Πάλμερ σκοτώθηκε πράττοντας γενναία το καθήκον του, προστατεύοντας την πόλη μας και την καρδιά της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας» δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan και πρόσθεσε:

«Αντιπροσωπεύει όλους τους γενναίους άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο για να μας προστατεύουν. Είμαστε όλοι ευγνώμονες».

«Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας φίλος. Είμαι πληγωμένος» έγραψε στο twitter ο συντηρητικός βουλευτής James Cleverly που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν με τον Κιθ Πάλμερ στο Βασιλικό Πυροβολικό.

Police officer killed in London attack was father, 15-year police veteran, By Emanuella Grinberg and Ben Westcott,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ