ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Αγρυπνία με χιλιάδες αναμμένα κεριά για τη μνήμη των θυμάτων (pics)

Επίθεση Λονδίνο: Αγρυπνία με χιλιάδες αναμμένα κεριά για τη μνήμη των θυμάτων (pics)
REUTERS/Darren Staples

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Trafalgar Square, στο κέντρο του Λονδίνου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που διαπράχθηκε την Τετάρτη κοντά στο κοινοβούλιο.

Μια απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

BRETANIA 2

(REUTERS/Stefan Wermuth)

BRETANIA 3

(REUTERS/Stefan Wermuth)

Συνολικά, άνθρωποι από 11 χώρες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο 52χρονος Βρετανός Χάλιντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους πεζούς στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο κτίριο του κοινοβουλίου.

BRETANIA 4

(REUTERS/Hannah McKay)

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα "Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν". "Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία... Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.

BRETANIA 5

(REUTERS/Darren Staples)

Ο Γκάρι Χάναμ, 28 ετών, ζει στο Λονδίνο και ο σύντροφός του είναι αστυνομικός. "Πραγματικά συγκλονίστηκα χθες όταν άκουσα ότι ένας (αστυνομικός) είχε δεχτεί επίθεση και έτσι θεώρησα ότι είναι σωστό να έρθω και να δείξω την αλληλεγγύη μου" είπε.

BRETANIA 6

(REUTERS/Darren Staples)

Μια 26χρονη, η Χέλεν Πάλοτ, κρατούσε ένα μπουκέτο με λουλούδια που σκόπευε να το εναποθέσει στην πλατεία.

BRETANIA 7
BRETANIA 8

"Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που εργάζονται σε απόσταση πέντε λεπτών από εκεί. Θυμώνω και θλίβομαι και ήθελα να έρθω για να δείξω ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε όλοι μαζί εδώ", είπε.

(REUTERS/Stefan Wermuth)

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Πριν λήξει η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.

(REUTERS/Stefan Wermuth)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ