ΚΟΣΜΟΣ

Το αποκαλυπτικό ημερολόγιο του JFK: Ο Χίτλερ ήταν φτιαγμένος από την ουσία των θρύλων

Το αποκαλυπτικό ημερολόγιο του JFK: Ο Χίτλερ ήταν φτιαγμένος από την ουσία των θρύλων
Wikipedia

«Είχε απέραντη φιλοδοξία για τη χώρα του, πράγμα που τον κατέστησε μεγάλη απειλή για την ειρήνη του κόσμου, αλλά υπήρξε και ένα μυστήριο για τον τρόπο που έζησε και τον τρόπο του θανάτου του, που θα διατηρηθούν και θα αναπτυχθούν στις επόμενες γενεές... Κουβαλούσε το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένοι οι θρύλοι».

 

Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, ο John F Kennedy στο ημερολόγιό του το καλοκαίρι του 1945 για τον Adold Hitler.

Το 61 σελίδων ημερολόγιο του 28χρονου εκείνη την εποχή John F Kennedy, αποκαλύπτει τις σκέψεις και την εικόνα που είχε διαμορφώσει ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκείνη την εποχή ο νεαρός αμερικανός πολέμησε με το Ναυτικό στον Ειρηνικό Ωκεανό έχοντας απέναντί τους Ιάπωνες. Μία από τελευταίες στάσεις του, πριν την επιστροφή και την ολοκλήρωση της θητείας του, ήταν η Γερμανία, σε μία αποστολή για την περισυλλογή διαφόρων στοιχείων για τον Χίτλερ, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει, λίγους μήνες νωρίτερα.

 95290940 capturasdfaf3254fgasfe

(Πηγή φωτογραφίας: RR AUCTION)

Το ημερολόγιο θα βγει σε δημοπρασία στη Βοστόνη των ΗΠΑ, στις 26 Απριλίου. Ο σημερινός κάτοχός του, Deirdre Henderson δήλωσε πως «όταν ο Kennedy έγραφε ότι ο Hitler διαθέτει την ουσία που δημιουργεί θρύλους, εννοούσε την ατμόσφαιρα που τον περιέβαλε. «Πουθενά στις 61 σελίδες δεν υπάρχει αναφορά για συμπάθεια ή υποστήριξη προς τους ναζί και τον ηγέτη τους», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ