ΚΟΣΜΟΣ

Τα πανηγυρικά memes των τζιχαντιστών ανατριχιάζουν

Τα πανηγυρικά memes των τζιχαντιστών ανατριχιάζουν

Λίγα λεπτά μετά τις πρώτες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που συνόδεψαν τα χτυπήματα της Παρασκευής, οι οπαδοί του ISIS  άρχισαν να γιορτάζουν διαδικτυακά το χτύπημα ενάντια στη Δύση.

Η κοινότητα του ΙΚ online είναι ενεργή (ξέρουν πολύ καλά τη γλώσσα της προπαγάνδας για τους millenialls) oπότε βρήκε αφορμή για να δείξει το φρικιαστικό όραμα της στο ψηφιακό περιβάλλον με σειρά από memes που προοιωνίζουν μια Αποκάλυψη ευλογημένη από τη δική τους πολεμοχαρή, διαστρεβλωμένη πραγματικότητα.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να θρηνεί για τη Γαλλία αλλά και το Λίβανο (και τη Συρία) οι εξτρεμιστές μοιάζουν ενωμένοι στο όραμα τους να αποδώσουν τη δική τους δικαιοσύνη δημιουργώντας εικόνες ενοχλητικές και βίαιες που της διέσπειραν στο Σκοτεινό Web.

Τα χυδαία τους μηνύματα πλημμύρισαν το Twitter επάνω σε εικόνες ψηφιακά επεξεργασμένες ενός μίσους ανείπωτου. Ο φλεγόμενος Πύργος του Άιφελ είναι οι δικές τους postcards από έναν κόσμο που γιορτάζει τη σφαγή και το Vocativ συγκέντρωσε κάποιες από αυτές. Οι Anonymous ήδη ανέλαβαν δράση για να αναχαιτίσουν την καμπάνια μίσους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ