ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς διώκεται για τρομοκρατική πράξη

Βέλγιο: Ο οδηγός που προσπάθησε να παρασύρει πεζούς διώκεται για τρομοκρατική πράξη
REUTERS/Joris Herregods

Ο άνδρας που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αμβέρσα, o οποίος έθεσε σε κίνδυνο πεζούς στο κέντρο της πόλης απειλώντας να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό χαρακτήρα».

Όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σε βάρος του Μοχάμεντ Ρ., 39 ετών, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα, απόπειρα τραυματισμού και παραβίαση του νόμου περί οπλοφορίας. Ο άνδρας, που κατοικούσε στη Γαλλία και έχει υπηκοότητα Τυνησίας, προφυλακίστηκε.

640x640 4

Franklyanouk /Twitter Handout via REUTERS

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε τραυματισμός από το επεισόδιο αυτό. Πάντως, πηγές της γαλλικής αστυνομίας ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ενδεχομένως ο Μοχάμεντ Ρ. να μην προσπαθούσε να βλάψει κάποιον αλλά ίσως να ήταν μεθυσμένος και να επιχείρησε να διαφύγει από έναν αστυνομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του, αφού τον καταδίωξαν σε όλη την πόλη. Ήταν όμως σε κατάσταση μέθης και αδυνατούσε να δώσει κατάθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ