Μάχες στη Συρία σε χωριά κοντά στη Χάμα
Ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν το Σάββατο ένα χωριό κοντά στη Χάμα, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει μεγάλη επίθεση των ανταρτών, παρά το γεγονός ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί του, η Ρωσία, το Ιράν και σιίτες πολιτοφύλακες από γειτονικές χώρες, θέλουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη επίθεση που κάνουν οι αντάρτες εδώ και μήνες, η οποία άρχισε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στην περιφέρεια της Χάμας.
Οι αντάρτες έχουν σημειώσει νίκες καθώς κατευθύνονται στη Χάμα, καταλαμβάνοντας περίπου δέκα πόλεις και χωριά και κινούμενοι προς το εσωτερικό, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη και τη στρατιωτική αεροπορική βάση της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας και συμμαχικών δυνάμεων αποκατέστησαν την πόλη Καουκάμπ και συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις της βόρειας περιφέρειας της Χάμας", δήλωσε η στρατιωτική πηγή.
Το Παρατηρητήριο είπε οι αντάρτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την εκτόξευση ρουκετών από μερικές θέσεις που είχαν καταλάβει, αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και από τις δύο πλευρές σε ορισμένες περιοχές στο μέτωπο της Χάμας.
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44
Υπόθεση βιασμού στο Κορνέλ: Η καταγγέλλουσα δέχεται απειλές, δήλωσε ο δικηγόρος της
11:43