Αφγανιστάν: Νεκρός από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μια επιδρομή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε στο Αφγανιστάν ένα ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το στέλεχος αυτό ήταν υπεύθυνο για τον θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών, ενώ κατηγορείτο ότι συμμετείχε μεταξύ άλλων στην πολύνεκρη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα το 2009.
Με ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι η επίθεση έγινε στις 19 Μαρτίου στην επαρχία Πακτίκα και σκότωσε τον Καρί Γιασίν «γνωστό ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Κάιντα», που έχει δεσμούς με την οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν.
«Ο θάνατος του Καρί Γιασίν είναι απόδειξη ότι τρομοκράτες που δυσφημούν το ισλάμ και προμελετημένα στοχοθετούν αθώους πολίτες δεν θα διαφεύγουν της δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, στην ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται, ο Γιασίν φέρεται να ευθυνόταν για μια βομβιστική επίθεση το 2008 σε ένα ξενοδοχείο στο Πακιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα τους δύο Αμερικανούς πολίτες.
Σήμερα, οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας και ισλαμιστές μαχητές τόνισαν ότι μια επιδρομή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκότωσε στο Αφγανιστάν τον Γιασίν, που ήταν επίσης γνωστός με το όνομα Ουστάντ Ασλάμ.
Μετρό: Αλλαγές και σήμερα στη Γραμμή 3 λόγω εργασιών - Ποιες ώρες αποσύρονται οι συρμοί
04:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εντάσσονται επιπλέον 500.000 εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο
03:00
Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρνούν τα ρολόγια μία ώρα πίσω
02:00
Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Έως 27 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις
01:00