ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Νέο video ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο Μασούντ πέφτει νεκρός

Λονδίνο: Νέο video ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο Μασούντ πέφτει νεκρός

Νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τον δράστη του μακελειού στο Λονδίνο, Καλίντ Μασούντ, να επιχειρεί οπλισμένος με δυο μαχαίρια να μπει στη βρετανική Βουλή, αφού έχει σκοτώσει τον άτυχο αστυνομικό, Κιθ Πάλμερ. Η ψυχραιμία, όμως, που δείχνει αστυνομικός από τη φρουρά βουλευτή, βάζει φρένο στο μένος του μακελάρη. Ο αστυνομικός, τον πυροβολεί δύο φορές στο στήθος και τον τραυματίζει θανάσιμα.

Το σοκαριστικό video τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο ο νεαρός πρωταθλητής πυγμαχίας Φρέιζερ Κλαρκ, που το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μαζί με τους συναθλητές του Μουχάμαντ Άλι και Πατ ΜακΚόρμακ και τον προπονητή του, Τόνι Ντέιβις επισκέπτονταν τη βρετανική βουλή.

Ο 25χρονος πρωταθλητής βαρέων βαρών μίλησε στο Sky News για τις δραματικές στιγμές και αποκάλυψε ότι είδε κατάματα τον δράστη. Σύμφωνα με τον Κλαρκ, ο Μασούντ «δεν ήθελε να τραυματίσει κανέναν, προσπαθούσε να σκοτώσει τον αστυνομικό». Είπε επίσης πως τον κοίταξε στα μάτια και είδε έναν «τρελαμένο άνθρωπο που ήθελε να σκοτώσει».

Περιγράφει πως «μέσα σε όλη την τρέλα που επικράτησε, υπήρχε μια φιγούρα, ένας ένοπλος αστυνομικός». Ο Μασούντ κρατούσε δυο μαχαίρια στα χέρια του και καθώς όλοι έτρεχαν για να σωθούν, ο αστυνομικός με το όπλο προτεταμένο πλησίασε τον δράστη και τον πυροβόλησε δυο φορές στο στήθος.

Ο 25χρονος μποξέρ ήταν ανάμεσα στους πολίτες που έμειναν αποκλεισμένοι επί επτά ώρες στη Βουλή. Και όπως λέει, αυτό τον έκανε να φοβάται περισσότερο. «Σκεφτόμουν πως μπορούσε να γίνει κι άλλη επίθεση ή να εκραγεί μια βόμβα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ