ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι στο όνομά μας»: H καμπάνια των Μουσουλμάνων που διεκδικεί την προσοχή μας

«Όχι στο όνομά μας»: H καμπάνια των Μουσουλμάνων που διεκδικεί την προσοχή μας

Mια καμπάνια μοιάζει ξανά πιο επίκαιρη από ποτέ. Όταν δύο χρόνια πριν νεαροί Μουσουλμάνοι από τη Βρετανία θέλησαν να αντιταχθούν στο μίσος του Ισλαμικού Κράτους με τα ίδια τους τα όπλα η online καμπάνια “Όχι στο όνομα μου” θέλησε να διευκρινίσει το αυτονόητο για τους περισσότερους. Η μουσουλμανική κοινότητα καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτές τις μέρες το Twitter είδε τα hashtags #IAmAMuslim και #NotInMyName να αναζωπυρώνονται καθώς οι φωνές αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών πληθαίνουν διακηρύσσοντας ότι το Ισλάμ είναι μια "θρησκεία της ειρήνης". Ο εξτρεμισμός και η βία δεν δικαιολογούνται, οι πράξεις μίσους δεν είναι ανεκτές και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει δικαίωμα να μιλά και να πράττει εκ μέρους του Ισλάμ όσο και αν προσπαθεί να κάνει το όνομα του συνώνυμο μιας θρησκείας δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Έλενα Ακρίτα το σχολίασε εύστοχα στο Facebook της γράφοντας "Αν όλοι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες είναι τζιχαντιστές - τότε όλοι οι λευκοί χριστιανοί είναι Κου Κλουξ Κλαν ‪#‎notinmyname‬"

Posted by Elena Akrita on Monday, November 16, 2015


ΔΗΜΟΦΙΛΗ