Στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες τα στοιχεία υποστηρικτών του Γκιουλέν
Αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν απέστειλαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) στην γερμανική υπηρεσία κατασκοπίας (BND).
Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής της ΜΙΤ φέρεται να έστειλε στον Μπρούνο Καλ, τον επικεφαλής της BND, τον κατάλογο με τα ονόματα των υποστηρικτών του Γκιουλέν που κατοικούν στην Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα στον κατάλογο αναφέρονται οι αριθμοί των σταθερών και κινητών τηλεφώνων των ατόμων, οι διευθύνσεις τους και σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φωτογραφίες αυτές ελήφθησαν κρυφά, για παράδειγμα με την βοήθεια καμερών παρακολούθησης.
Ο επικεφαλής της BND φέρεται να διαβίβασε τη λίστα στη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις υπηρεσίες αντικατασκοπίας που προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συγκέντρωσαν τα στοιχεία.
Στις 18 Μαρτίου, ο Καλ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν έχει καταφέρει να πείσει την BND ότι Γκιουλέν βρισκόταν πράγματι πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει «απαράδεκτα» τα σχόλια του.
«Ραντεβού» τον Αύγουστο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας
19:53
Τραμπ για την πώληση των F35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μας πει τι θα πουλήσουμε»
19:53
Ο Ζελένσκι ο πρώτος ξένος ηγέτης που συναντήθηκε με τον Μπέρναμ - Μήνυμα στήριξης από τον Βρετανό
19:49
Βουλή: Υπερψηφίστηκαν τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης με πλειοψηφία μικρότερη των 180
19:39