ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η μικρή αδελφή του Φιντέλ Κάστρο

Πέθανε η μικρή αδελφή του Φιντέλ Κάστρο
REUTERS

Έφυγε από τη ζωή η μικρότερη αδελφή του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, Αγκουστίνα σε ηλικία 78 ετών, λίγους μόλις μήνες μετά τον χαμό του αδελφού της.

Η Αγκουστίνα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της εδώ και έναν χρόνο και ο τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Αβάνα της Κούβας, όπου και υπέκυψε έπειτα από επιπλοκές που εμφανίστηκαν από ένα πρόσφατο χειρουργείο που είχε κάνει για κάταγμα ισχίου.

Ήταν η νεότερη από τα επτά αδέλφια της, συμπεριλαμβανομένων του Φιντέλ και του Ραούλ, ωστόσο η ίδια δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα πολιτικά δρώμενα, κρατώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ, σε αντίθεση με τα αδέρφια της που κυβερνούσαν και κυβερνούν την χώρα για περίπου εξήντα χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Αγκουστίνα Κάστρο πέθανε την Κυριακή και θα κηδευτεί σε οικογενειακό τάφο που βρίσκεται στη δυτική Κούβα, δίπλα από τα μεγαλύτερα αδέλφια της Ραμόν και Αντζελίτα.

Σημειώνεται πως ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 90 ετών υποκύπτοντας στα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Η σορός του αποτεφρώθηκε. Σε μεγάλη ηλικία ωστόσο βρίσκεται και ο αδερφός του Ραούλ που είναι 86 ετών, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην προεδρία της Κούβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ