Σκωτία: «Ναι» από το κοινοβούλιο για νέο δημοψήφισμα μετά το Brexit
Υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2018, ή εντός του 2019 ψήφισε το κοινοβούλιο της Σκωτίας.
Με ψήφους 69 υπέρ και 59 κατά, οι Σκοτσέζοι βουλευτές, έπειτα από δυο ημέρες συζήτησης στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο, έδωσαν την εξουσία στην πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον να επιδιώξει να λάβει άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο για να προχωρήσει σε προετοιμάσεις για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Στο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκοτσέζοι ψήφισαν ενάντια στην ανεξαρτησία της χώρας από το ΗΒ, αλλά η Στέρτζον υποστηρίζει ότι οι συνθήκες άλλαξαν έπειτα από την επικράτηση μεν του Brexit σε συνολικά ποσοστά ψήφων στο ΗΒ, αλλά την επικράτηση του ψήφου υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στην Σκωτία.
Η βρετανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Σκωτίας για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας πως θα είναι άδικο για τους πολίτες της Σκωτίας να τοποθετηθούν σε μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
SPONSORED
Επέζησε τρώγοντας... πάγο ο ορειβάτης που αγνοούνταν για μια εβδομάδα στο Έβερεστ
16:57
Εγκληματική Οργάνωση σε Πολεοδομίες: Ποινική δίωξη στους 6 συλληφθέντες - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
16:43
CNNi: Το Ισραήλ έστειλε στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν
16:30
Μουντιάλ: Η ζέστη μπαίνει στο παιχνίδι - Κρας τεστ για την προσαρμογή του αθλητισμού στο θερμό κλίμα
16:18