Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο εξελίσσεται μεταξύ Ρωσίας - Ισπανίας
Διπλωματικό επεισόδιο εξελίσσεται μεταξύ Ρωσίας – Ισπανίας με αφορμή δηλώσεις του πρεσβευτή της Ισπανίας στο Κίεβο για τις ρωσικές κυρώσεις που επιβάλει η Ε.Ε. στην Μόσχα.
Ο Ισπανός πρεσβευτής στο Κίεβο, Χεράρντο Μπουχάγιο Οτονέ, συμμετέχοντας στην συζήτηση που διοργάνωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Ukrinform» στη λέσχη Τύπου «Διπλωμάτες χωρίς γραβάτα», στις 22 Μαρτίου, εξέφρασε την άποψη ότι οι «κυρώσεις πρέπει να είναι περισσότερες και πιο σκληρές», ενώ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την οργή της Μόσχας που ζήτησε διευκρινίσεις από την Μαδρίτη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις εκφράσεις του Ισπανού πρεσβευτή «σκανδαλώδεις» και «απαράδεκτες».
Παράλληλα αναμένει «ότι η Μαδρίτη θα αξιολογήσει το κατά πόσο οι διατυπώσεις του διπλωματικού της αντιπροσώπου στην Ουκρανία ανταποκρίνονται στους στόχους της ισπανικής εξωτερικής πολιτικής» ενώ διερωτάται «αν θα ληφθούν κάποια μέτρα που θα αποτρέπουν μελλοντικά παρόμοιες λαθεμένες δηλώσεις, που δεν αρμόζουν στην διπλωματία της Ισπανίας που έχει ιστορία αιώνων και μεγάλη εμπειρία».
Λίμνη στην Ηγουμενίτσα «βάφτηκε» ροζ - Πώς εξηγείται το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο
23:43
«Η Ουκρανία δεν συμμετείχε στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream» λέει ο Ζελένσκι
23:30
«Πόλεμος» δασμών ΗΠΑ - Καναδά: «Καταστροφικές» οι συνέπειες προειδοποιεί η Ουάσινγκτον
23:17
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών από Δευτέρα (24/8) έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου
23:05