ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Οι φωτογραφίες που η Μέι θα ήθελε να ξεχαστούν

Brexit: Οι φωτογραφίες που η Μέι θα ήθελε να ξεχαστούν
REUTERS/Darren Staples

Η Τερέζα Μέι ενεργοποίησε στις 29 Μαρτίου το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είχε δεσμευτεί και σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου, ωστόσο πολλοί Βρετανοί πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι.

Στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, η έξοδος της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια συγκέντρωσε το 51,9%. Ακολούθησε η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον και η αλλαγή στη βρετανική ηγεσία. Η Τερέζα Μέι ανέλαβε τα ηνία και έχει πλέον μια αποστολή. Να υπηρετήσει την απόφαση του λαού της και να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος άφησε απογοητευμένο ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών. Το 48,1% των ψηφοφόρων ζήτησε την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως αναφέρει η Independent, την σημαντική αυτή ημέρα για το μέλλον της χώρας, τα άτομα αυτά δεν ξέχασαν.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν αρκετές φωτογραφίες της βρετανίδας πρωθυπουργού από την εκστρατεία του «Remain» όπου η ίδια εμφανίζεται ως υποστηρίκτρια της παραμονής της Βρετανίας στα σπλάχνα της Ένωσης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Brexit θα συμβεί αργά ή γρήγορα, με αργά βήματα, έως ότου γίνουν όλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και διευθετηθούν όλα τα κοινά ζητήματα. Εξάλλου σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ξεκάθαρο ότι ακόμη και αν οι Βρετανοί αλλάξουν γνώμη, πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη-μέλη, αφήνοντας πιθανόν να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ