ΚΟΣΜΟΣ

Μοσούλη: Πάνω από 280 στελέχη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί

Μοσούλη: Πάνω από 280 στελέχη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί
REUTERS

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 284 στελέχη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν αφότου άρχισε η επιχείρηση για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης, ενώ άλλα 1.600 έχουν τραυματιστεί.

Ο αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο πως πέρα από τις απώλειες των ιρακινών δυνάμεων στη μάχη για τη δυτική Μοσούλη, στις εχθροπραξίες για την ανακατάληψη της ανατολικής Μοσούλης σκοτώθηκαν 490 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλα 3.000 και πλέον.

Ο Βότελ είναι ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), του στρατηγείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.

Οι ειδικές δυνάμεις και η αστυνομία του Ιράκ ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) για να πλησιάσουν το τέμενος αλ Νούρι της δυτικής Μοσούλης, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον ιστορικό αυτό χώρο λατρείας στο πλαίσιο της επιχείρησης για να ανακτηθεί ο έλεγχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ