ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα άτομα σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο

Τέσσερα άτομα σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο
Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες - τις φωτογραφίες τους έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία Courtesy of Italian Police/Handout via REUTERS

Σχεδίαζαν να βάλουν βόμβα στην γέφυρα του Ριάλτο της Βενετίας τα τέσσερα άτομα από το Κόσοβο, που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Αντέλκι Ντ'Ιππόλιτο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας, «εδώ έχει τόσους αντίθεους που, αν βάλεις βόμβα, θα κερδίσεις αμέσως τον παράδεισο», φαίνεται πως είχαν πει πρόσφατα σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ τους.

Οι συλληφθέντες εκπαιδεύονταν βλέποντας βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για το πως να σκοτώνουν με μαχαίρι και είχαν πανηγυρίσει μετά την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα άτομα αυτά δούλευαν σε εστιατόρια στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, αλλά παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική εισαγγελία, γυμνάζονταν για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.

Στο σπίτι όπου διέμεναν είχαν επιχειρήσει να φτιάξουν σειρά εκρηκτικών μηχανισμών. Στην επιχείρηση σύλληψής τους συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας και των Καραμπινιέρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ