Ολάντ-Σταϊνμάιερ: Γαλλία και Γερμανία να οικοδομήσουν την Ευρώπη του μέλλοντος
Την ανάγκη η Γαλλία και η Γερμανία «να προχωρήσουν χέρι με χέρι» για να οικοδομήσουν «την Ευρώπη του μέλλοντος» μετά το Brexit και να αγωνιστούν από κοινού εναντίον του εθνικισμού και του εξτρεμισμού, επεσήμαναν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Μία ημέρα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αρχίσει τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «έχουμε μια υψηλή ευθύνη, η Γαλλία και η Γερμανία, η οποία είναι να χαράξουμε μια πορεία για την Ευρώπη, να προσφέρουμε ένα όραμα στους λαούς μας για να μπορέσουμε να δεσμευτούμε πλήρως στην οικοδόμηση της Ευρώπης του μέλλοντος», είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους έπειτα από ένα γεύμα που παρέθεσε στον νέο πρόεδρο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας.
«Οι δύο χώρες μας είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη να μπορέσει να προχωρήσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
«Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να προχωρούν χέρι χέρι για να οικοδομήσουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», ήταν η σχεδόν ταυτόσημη δήλωση του σοσιαλδημοκράτη νέου προέδρου της Γερμανίας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τη 18η Μαρτίου.
«Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν να αναλάβουν μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από ό,τι προηγουμένως», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι δύο αρχηγοί κρατών διαβεβαίωσαν επίσης πως είναι απόλυτα σύμφωνοι όσον αφορά την ανάγκη να αντικρουστεί η άνοδος του εθνικισμού και του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.
Η τεχνολογική λύση που απογειώνει την κερδοφορία του ξενοδοχείου σας
10:58
«Ώριμες οι συνθήκες για Συνταγματική αναθεώρηση»: Η πρώτη αντίδραση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
10:56
Hollywood Sign: «Ψηφιακό τρικ» πίσω από το viral βίντεο της Σίντνεϊ Σουίνι με τα σουτιέν
10:52
Νέα κόντρα Γεωργιάδη με Κωνσταντοπούλου: «Κότα ο Άδωνις» - «Θα υποβάλω μήνυση» σε βάρος της (vids)
10:47