ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το σύμβολο «ΟΚ»

Αυτή είναι η  ιστορία πίσω από το σύμβολο «ΟΚ»
Jo-Jo

Οι περισσότεροι άνθρωποι ερμηνεύουν αυτή την χειρονομία με τις λέξεις «εντάξει» ή «ΟΚ». Ωστόσο, δεν θεωρείται παντού ως κάτι θετικό. Για παράδειγμα, στη Γαλλία η χειρονομία δείχνει ότι το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται είναι ένα μηδέν, ένα τίποτα.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευσή της χειρονομίας.

1: Δημιουργήθηκε ως οπτικό συμπλήρωμα στη σύντμηση του «Old Kinderhook, NY», την γενέτειρα πόλη του 8ου προέδρου των ΗΠΑ, Martin Van Buren. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Martin Van Buren είχε υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο, το οποίο ακουγόταν σαν τα πρώτα γράμματα της γενέτειράς του. Το σύνθημα της εκστρατείας του ήταν «Old Kinderhook is O. K» και οι αφίσες απεικόνιζαν ένα πρόσωπο που έκανε την χειρονομία ΟΚ.

2: Ο 7ος πρόεδρος των ΗΠΑ Andrew Jackson χρησιμοποιούσε αυτή την κίνηση στο τέλος κάθε απόφασής του. Συχνά έγραφε «All correct» ή απλά την σύντμηση ΟΚ.

3: Η χειρονομία δεν είναι τίποτα άλλο, εκτός από μούντρα, μια τελετουργία του βουδισμού και του ινδουισμού. Το συγκεκριμένο σημάδι συμβολίζει την μάθηση, με πολλά βουδιστικά έργα τέχνης να απεικονίζουν τον Βούδα να κάνει αυτή την χειρονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ